+31 40 2072510 info@ferrum.nl

Wat doen wij

Complexe vraagstukken oplossen

Installaties voor rookgasreiniging en ontstoffing worden steeds complexer en moeten voortdurend aan hogere milieueisen voldoen. Dat is een kolfje naar de hand van Ferrum.

Bezeten van ons vak weten we de meest ingewikkelde vraagstukken tot een goed einde te brengen. Dat doen we turnkey: ontwerp, (pre-)engineering, leveren, monteren, in bedrijf stellen en after sales. Altijd samen met onze klanten, voor wie we wereldwijd actief zijn in onder meer de staal-, cement-, glas- en chemische industrie. En in de energiesector. Van Ecuador tot Estland en van Frankrijk tot Finland.

Met onze klanten onderhouden we jarenlange relaties. Ze kunnen altijd op ons terugvallen voor ondersteuning. Bij de aftersales afdeling van Ferrum kunnen ze terecht voor vervangingsonderdelen, zoals filterelementen, steunkorven en magneetventielen.

Rookgasreiniging

Met haar partners heeft Ferrum de nieuwste chemische en mechanische kennis ontwikkeld en geïmplementeerd in innovatieve rookgasinstallaties voor onder meer afscheiding van SOx, HCL, HF, zware metalen en dioxines. Daarbij combineren we reinigingscomponenten, zoals voorafscheiders, additiefdoseringen, reactors, doekenfilters en elektrofilters, in compacte installaties die de beste resultaten opleveren.

Ontstoffing

De roots van Ingenieursbureau Ferrum (1933) liggen in de steenkoolwinning. De daar opgebouwde kennis van ontstoffingstechnieken hebben we in de loop der jaren geperfectioneerd in de modernste filterconstructies die een stofstroom op de juiste wijze wegtrekken. Deze installaties voldoen dan ook aan de strengste eisen in Europa.